Kompanija Meridian pomogla je rad jedne od najstarijih javnih kuhinja u Sarajevu koja svakodnevno priprema obroke za 633 osobe.

Meridian uručio donaciju Narodnoj kuhinji „Stari Grad“
Foto: Promo

Narodna kuhinja „Stari Grad“ postoji već 32 godine. Osnovala je dobro poznata tetka Zilha, a nastavila je sa radom i nakon njene smrti.

Da topli obrok stigne na trpezu skoro 300 sarajevskih porodica, svakodnevno brine šest zaposlenih. Kažu da za jedan gulaš pripreme skoro 100 kilograma krompira i na kraju dana lonac ostane prazan.

''Narodna kuhinja ne oskudijeva, ali nam ipak mnogo znači pomoć kompanije Meridian. Korisnicima ćemo pojačati porcije ili ćemo im kupiti higijenske pakete. Ne odbijamo nikoga ko zatraži našu pomoć, zato nam je i dragocjena pomoć Meridiana, ali i svakog drugog pojedinca ili kompanije'', rekao je Amir Redeljaš, upravnik Narodne kuhinje „Stari Grad“.

Dodao je da, prema zvaničnim podacima, u BiH ima oko 65 javnih kuhinja zahvaljujući kojima ljudi u potrebi imaju bar jedan topao obrok dnevno.

''Kompanija Meridian još jednom je pokazala svoju humanu stranu i uputila donaciju onima kojima je najpotrebnija. Drago nam je što ćemo, barem na ovaj način, učestvovati u humanoj misiji Narodne kuhinje'', rekla je Lejla Šabanović, marketing menadžer kompanije Meridian.

Pomoć za sarajevsku Narodnu kuhinju nije prva koju je obezbijedio Meridian. Zahvaljujući ovoj kompaniji i njenim volonterima, donaciju za najugroženije dobile su javne kuhinje u Banjaluci, Sarajevu, Doboju, Gradišci, Tuzli i Prijedoru.

Meridianova humana misija tu ne prestaje, a pomoć će biti upućena i drugim gradovima u BiH.