Nutricionistički centar Nutrisano organizuje NutriCamp za gojazne osobe. Prvi kamp ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini namijenjen je onima koji dijele slične izazove, probleme i ciljeve vezane za tjelesnu masu.

Prvi put u BiH: Prijavite se na NutriCamp za gojazne osobe!
Foto: Promo | Ilustracija

NutriCamp će se održati 31.augusta i 1. septembra u prirodnom ambijentu kojeg nudi hotel Muška voda u Kladnju.

Inicijatorica ideje i direktorica Nutricionističkog centra NutriSano Mirha Skakić kaže da je ovo prilika za rad u podržavajućem ambijentu u kojem će svi učesnici odlučno raditi na stvaranju jasne i zdravije vizije sebe.

''NutriCamp je namijenjen onima koji nisu često vidljivi u javnosti, koji su zbog nezadovoljstva vlastitim vizuelnim identitetom zatvoreni u svojim domovima, onima kojima je tjelesna masa prepreka u brojnim životnim segmentima. NutriCamp je mjesto na kojem će stručni tim pomoći ovim ljudima da pronađu uzroke ovih problema, ali i ponuditi rješenja, jer zaista nikada nije kasno za promjenu’’, objašnjava Skakić.

Tokom dvodnevnog kampa, učesnici će imati priliku učiti o sebi i zdravlju kroz tri različita aspekta: nutricionistički, zdravstveni i psihološki, a kroz ove procese će ih voditi tim stručnjaka.

''Prvog dana učimo i analiziramo. Gdje sam danas? Šta mogu naučiti iz dosadašnjih iskustava sebe i drugih? Čime se ponosim? Šta je uzrok mojih loših navika? Šta želim, a šta ne želim? Drugog dana razmišljamo o sutra. Šta nakon kampa? Odakle krenuti? Koje granice postaviti za svoje zdravlje, blagostanje i sreću?’’, opisuje Skakić.

Važno je, istaknuto je iz Nutricionističkog centra Nutrisano znati da navike usvajamo, razvijamo i stičemo još od rane životne dobi, a da nekima od njih često nismo zadovoljni, naročito kada nas dovedu do ozbiljnih zdravstvenih, mentalnih i fizičkih poteškoća.

‘’Povišena tjelesna masa je najčešće posljedica, ali i uzrok neželjenih stanja i bolesti. Stalno
izgladnjivanje, pa ponovno prejedanje, praktikovanje dijeta, pa vraćanje u stare i sigurne „luke“ postane „borba sa vjetrenjačama“. Oni koji se prijave na NutriCamp imaju mogućnost iskoristiti priliku da dobiju snagu i vjetar u leđa, da svoje borbe polako, sigurno i ponosno privedu kraju’’, ističe Skakić.

Oni koji se žele prijaviti na NutriCamp to mogu uraditi ispunjavanjem obrasca OVDJE. Broj mjesta je ograničen.