Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kantarionovo ulje: Pomoć kod upala, vena, akni, strija, reume, cista, cirkulacije…

Preuzmite sliku

Kantarionovo ulje od davnina je poznato kao ulje koje se nanosi na sve rane. Bogato je hipericinom, taninima i flavonoidima koji djeluju protuupalno i pomažu epitelizaciju kože.

Kantarionovo ulje pomaže kod rana, opekotina prvog stepena, upale jajnika, vaginalnih infekcija (gljivica i virusnih infekcija, uključujući HPV, herpes, pa čak i HIV), hemeroida, proširenih vena, čireva, ožiljaka, strija i akni, reume i gihta, upale mišića i živaca…

Kantarionovo ulje je odlično za sprečavanje rana kod bolesnika koji stalno leže. Zavoj s uljem potrebno je mijenjati nekoliko puta dnevno.

Ono se koristi i kod rana koje teško zacjeljuju i protiv lakših opeklina. Kantarionovo ulje odličan je izbor za masažu radi povoljnog djelovanja na cirkulaciju.

  • kantarion-ulje
  • Jako je učinkovito kod upale mišića i živaca, reume, išijasa, neuralgija, mialgija, lumbaga i gihta. Kantarionovo ulje mogu koristiti i trudnice protiv strija i za perinealnu masažu. Trudnice ne smiju piti čaj od kantariona.

    Važno je napomenuti da je kantarionovo ulje izvanredan lijek kod različitih ženskih problema poput cista, upale jajnika i gljivica.

    Kod hemeroida, čireva, proširenih vena, herpesa, akni, ožiljaka, iritacija i opekotina preporučuje se mazanje uljem nekoliko puta dnevno.

    Kantarionovim uljem možete liječiti i kućne ljubimce. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje