Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Emotivno pismo jednog ljekara: Danas je najtužniji dan u mom životu

Preuzmite sliku

Na jednoj od najpopularnijih Facebook stranica posvećenih bebama pronašli smo emotivno pismo doktora, čija trudnica je na porođaju preminula, a beba ostala živa.

,,Danas je najtužniji dan u mom životu. Kao doktor, rukovao sam sa mnogo trudnica i svaki put kad sam u sali, molim se Bogu da blagoslovi sve majke.

Bol koji žene prolaze kroz sobu za porođaj je neopisiv i to ne uključuje devet mjeseci koje su provele noseći bebu. One prolaze puno toga samo da donesu novi život.

Danas sam plakao gorko jer sam izgubio jednu trudnicu na porođaju. Zašto je slučaj ove žene tako bolan? Bila je neplodna 14 godina. Probali smo IVF i toliko mnogo poznatih metoda.

Konačno je i nju Bog blagoslovio, te je ostala trudna uprkos činjenici da ima ciste na jajnicima. Devet mjeseci trudnoće i bilo je vrijeme za porođaj.

Sedam sati je trajao porod, ali i borba za život majke. Izgubili smo je, beba je ostala živa, a prije svoje smrti držala je bebu u rukama i osmjehnula se i kratko progovorila: ,,Bog je sjajan”.

Molim vas, poštujte žene, zato što prolaze kroz dolinu smrti da donesu jedan novi život. Poštujte svoju ženu! Pokažite ljubav prema ženama.” (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,