Nedjelja, 16. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Doktori ženi iz Engleske iz oka izvadili 27 leća

Preuzmite sliku

“Niko od mog tima, uključujući i mene, ovakvo nešto još nije doživio”, priznao je Rupal Morjaria, oftalmolog u bolnici Solihull u Birminghamu, koji je nedavno svjedočio nevjerovatnoj situaciji.

Naime, 67-godišnjoj gospođi je izvadio čak 27 leća iz oka. Tokom rutinske provjere očiju ekipa okulista uočila je neuobičajeno veliku masu, što se na kraju pokazalo kao 17 kontaktnih leća spojenih u jednu. Da bi stvar bila bizarnija, naknadno su našli još deset leća.

Na pitanje kako je mogla toliko dugo živjeti s 27 leća u oku, odgovorila je da nije bila svjesna da joj nedostaje toliko leća i da je mislila kako je neugodnost u oku izazvana sindromom suhog oka i starošću.

“I gospođa je bila šokirana, nije uopće bila svjesna što nosi u oku. Priznala je da je dvije sedmice nakon vađenja leća osjetila olakšanje. Nevjerojatno!” nastavio je Morjaria.

Operacija je bila riskantna zbog bakterija oko spojnice. Dotična gospođa čak 35 godina nije marila za leće u oku i eto, slučajno ih je konačno izvadila. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,