Utorak, 20. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

‘Žene koje podržavaju žene’ izazov je u koji su se uključili svi

Preuzmite sliku

Instragram feedovi prepuni su prekrasnih crno-bijelih fotografija koje objavljuju žene kako bi širile pozitivnost, žensku solidarnost i ljubav, a iako se ne zna ko je izazov započeo, raširio se brzinom munje.

Posljednji viralni izazov na društvenim medijima pokrenut ove sedmice za osnaživanje žena na Instagramu se zove ‘Žene koje podržavaju žene’.  Ako ste vidjeli velik broj prekrasnih crno-bijelih portreta na svom feedu s hashtagovima #challengeaccepted, #womensupportingwomen i #blackandwhitechallenge, tada vam je jasno da se ovaj izazov širi jako brzo. Šta je izazov ženama koje podržavaju žene i kako se uključiti u to? Nije posve jasno kako je izazov započeo, ali širi se putem društvenih mreža uz sljedeću poruku:

“Na Instagramu se događa izazov za osnaživanje žena. Mislim da si iznimno snažna i nevjerovatna i pazila sam koga ću odabrati za ovaj izazov… Ali, prije svega, izabrala sama žene za koje znam da dijele moje vrijednosti i poglede na svijet. Jedna si od tih žena. Objavi fotografiju u crno-bijeloj boji, napiši ‘izazov prihvaćen’ i spomeni moje ime. Odredi 50 žena da naprave isto, privatno. Izabrala sam te jer si lijepa, snažna i nevjerovatna. Idemo ❤️ jedni druge!”

Hashtagovi se brzinski šire Instagramom, pa već ima preko 6 miliona oznaka #challengeaccepted, #womensupportingwomen ima blizu 6,5 miliona oznaka, a #blackandwhitechallenge ima nešto više od milion hashtagova. Poenta je promovisati pozitivnost i osnaživanje žena usred pandemije, odajući priznanje ženama koje velik dio stresa i porodičnog tereta preuzimaju na sebe. Brojne poznate dame uključile su se u izazov. (24sata.hr)

Jeniffer Garner

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner) on

Elizabeth Hurley

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1) on

Rebel Wilson

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rebel Wilson (@rebelwilson) on

Kaley Cuoco

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaley Cuoco (@kaleycuoco) on

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,