Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zavirite u svijet (ne)rođenih blizanaca – ovo je ljubav koja nema premca (VIDEO)

Preuzmite sliku

Predivan video tek rođenih blizanaca koji nisu svjesni da su izašli iz poznatog okruženja te se i dalje nastavljaju maziti i grliti baš kao što su to mjesecima činili u trbuhu.

Kažu da su blizanci cijelog života spojenim nekom nevidljivom vezom koja čini okosnicu njihovog čvrstog odnosa.

Zašto bi se tome trebali uopće i čuditi kada znamo da blizanci imaju iste gene, iste predispozicije, rođeni su u isto vrijeme, povezuje ih čvrsto srodstvo, odgoj, ljubav, a ne zaboravimo i to da su punih devet mjeseci rasli nerazdvojni.

Mnogi roditelji blizanaca čuvaju fotografije s ultrazvuka na kojima su njihova djeca čvrsto zagrljena – navikla na blizinu jedan drugoga, u skučenom prostoru koji im ne dozvoljava prostor za sebe.
Pogled na takvo zajedništvo zbilja je rijedak slučaj i u njemu može uživati tek mali broj roditelja, i to samo nekoliko kratkih trenutaka tijekom trudnoće. Naravno, putem ultrazvuka.

Ali, jedni mali blizanci ipak su nam dali da zavirimo u njihov mali svijet. Ovo je snimka tek rođenih blizanaca koji uopće nisu svjesni da su rođeni. Netko će reći, naravno, pa tek su izašli – no kada se beba rodi, beba koja je sama rasla u maternici, njeno se ponašanje uvelike razliku od ovog.

Takve bebe nisu imale mogućnost spoznavati blizinu drugog bića pored sebe te nakon rođenja najčešće šire ručice u panici za sigurnim okruženjem u kojem su dosad rasli, ali ih ujedno iznenađuje i ta širina prostora kojom se odjednom mogu kretati.

Blizanci se pak i dalje ne odvajaju jedan od drugoga jer njima je blizina i maženje najveća sigurnost koju poznaju. Dokazuju to upravo ovi mali blizanci koji su netom poslije poroda stavljeni zajedno u vodu koja je emitirala dosad poznato okruženje. Posve nesvjesni novog stanja u kojem su se našli oni i dalje uživaju u svojoj ljubavi.

Osim što je presladak ovaj nam kratki video ujedno daje jednu zaista jedinstvenu priliku – da konačno zavirimo u svijet beba kakav baš i nemamo priliku vidjeti. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,