Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zaposleni otkrivaju šta se sve dešava i šta sve kriju hoteli sa pet zvjezdica

Preuzmite sliku

U svijetu hotela mnogo toga se događa iza zatvorenih vrata, pogotovo kada su u pitanju hoteli sa pet zvjezdica, a da pritom gosti ne znaju skoro ništa.

Srećom po nas, hotelsko osoblje podijelilo je svoje tajne sa korisnicima Redita, mada iskreno, neke od njih bolje da nikada nismo saznali.

Sve je počelo pitanjem: Šta je to što se dešava unutar luksuznih hotela, a uprava ne želi da gosti znaju?

Hiljade radnika luksuznih hotela je na Reditu otkrilo detalje sa svog radnog mjesta, tačnije, naveli su kako tačno izgleda rad u hotelima sa pet zvjezdica.

Jedan od zaposlenih je procijenio da je u 40 posto kreveta u hotelima neko umro, a mnogi kažu i da sobe nisu tako čiste kako izgledaju.

– Nikada ne vjerujte u čistoću staklenih čaša u svojim hotelskim sobama. Spremačice imaju pune ruke posla, a malo vremena, i često se dogodi da čaše prebrišu istom krpom kojom brišu kupatilo.

Na kraju krajeva, njihov cilj je da soba samo izgleda čisto – jedan je od komentara na Redditu.

– Radio sam u jednom od najekskluzivnijih odmarališta na svijetu, i u periodu od oko godinu dana nismo uopšte prali čaše u sobama, samo bismo ih prebrisali – dodao je drugi.

Jedan korisnik je rekao da nikad nije vidio da je spremačica nešto ukrala od gosta hotela.

 • – Svi uvijek okrive spremačice kada im ništo nestane, ali mi sve te izgubljene stvari kasnije pronađemo.

  Nema šanse da će spremačice rizikovati svoj posao zbog tuđeg gedžeta ili nečeg sličnog. Treba znati i da njihov bakšiš nije baš beznačajan.

  Pokazalo se da mnogi gosti hotela očekuju da spremačice rade i kao prostitutke.

  – Bilo je muškaraca koji bi me pitali takve stvari dok spremam sobu, ili bi aludirali na tako nešto i očekivali da nakon smjene dođem u njihovu sobu – pisalo je u jednoj od objava.

  Najluđe priče hotelskih radnika

  – Najveći račun koji sam vidio bio je na dva miliona dolara za gosta koji je iznajmio cijeli sprat hotela na tri nedjelje.

  – Šeik je prostitutku iz bara doveo u svoju sobu. Nakon što je zaspao ukrala mu je desetine hiljada dolara, satove i nakit.

  – Nikada, ali baš nikada nemojte koristiti čokoladne fontane u hotelima. Čokolada je preskupa da bi se bacila, pa stoji sve dok se ne potroši. (ddl.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,