Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Za one kojima 2020. nije bila dovoljna: Otvorena drive-in kuća strave

Preuzmite sliku

Popularno

S obzirom na pandemiju koja vlada, zabavni parkovi i kuće strave dobili su naputak za rad u novim okolnostima: osim dezinfekcijskih sredstava, maski i držanja razmaka, radi sigurnosti i zdravlja od sada – nema vrištanja.

Japanska firma Kowagarasetai u Tokiju nije bila obeshrabrena uprkos tome što su im brojne zabave za Halloween i rezervacije za kuću strave propale.

Umjesto toga iskoristili su priliku za nešto neviđeno: otvorili su prvu drive-in kuću strave i užasa.

  • Otvorena je u garaži koja simulira zaglavljenost tokom zombi-apokalipse. Jednom kad uđete, auto je zakočen u mraku, a trubljenjem dajete do znanja da želite intenzivniji doživljaj.

    Cijelo iskustvo stoji oko 75 dolara (oko 124 KM), a ako nemate vlastiti auto, možete ga iznajmiti za 10 dolara više. U njemu možete sigurno vrištati koliko želite – a htjet ćete kad vam se zombiji počnu bacati po staklu. Iskustvo je stravičnije time što nemate kamo pobjeći.

  • Nakon ”tretmana”, auto će vam biti opran od krvi i dezinficiran. Doduše, što se krvi tiče, možda malo ostane. Pri rezervaciji napominju da ne mogu garantirati potpuno čišćenje krvi, ali da će auto biti dovoljno pristojan da s njime izađete u javnost.

  • Kuće strave i horor-filmovi popularni su u Japanu, naročito među mladima u ljetno doba. Kenta Iwana, osnivačica firme, objašnjava kako su za nju horori i duhovi poput Pokemona strast, pa je to odlučila pretvoriti u biznis.

    Karte su po otvorenju rasprodane u rekordnom roku, a stvorila se i lista čekanja od hiljadu ljudi. (punkufer.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje