Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Voz iz 1950-ih postaje hotel nad rijekom

Preuzmite sliku

U nesvakidašnjem bazenu u ravni pruge plivaće gosti koje će pozdravljati krokodili, nilski konji i slonovi koji se brčkaju u rijeci ispod. 

Novi butik hotel u Južnoj Africi praviće se od starih željezničkih vagona koji će nakon adaptacije biti pretvoreni u luksuzne sobe postavljene iznad rijeke Sabie. Od vagona iz pedesetih godina prošlog vijeka nastaće 31. raskošna soba, a svaka od njih će biti dekorisana tako da predstavlja lokalnu kulturu, prenosi Gradnja.rs.

 • Butik hotel će se zvati Kruger Shalati, po Nacionalnom parku Kruger kojem su prve posjete dozvoljene početkom dvadesetih godina prošlog vijeka.

  Kruger Shalati biće postavljen na mjestu gdje je inače ovaj voz nekada stajao tokom noći, s tim što će 7 soba biti iznad rijeke, a 24 sobe na „suhom“. Pogađate odmah koje će biti skuplje za bukiranje.

  „Prostrane vagonske sobe zahvaljujući velikim staklenim površinama omogućavaju veličanstven pogled na reku Sabie, dok voz u isto vrijeme slavi afrički dizajn koji je ostvaren saradnjom s lokalnim umjetnicima i zanatlijama. Visoko iznad rijeke, u ravni pruge, gosti će moći da plivaju u nesvakidašnjem bazenu koje će pozdravljati krokodili, nilski konji i slonovi koji se brčkaju u rijeci ispod”, pišu iz dizajnerskog tima.

  Ovaj nesvakidašnji butik hotel će ugostiti svoje prve goste u septembru 2020.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,