Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trebinjski mačak tri godine ne silazi sa krova kuće

Preuzmite sliku

Na krovu jedne manje kuće u centru Trebinja već više od tri godine živi mačak koji nikada odatle nije sišao, a i kada bi ga vatrogasci spustili odmah bi se vraćao na svoje mjesto.

Građani kažu da je crni mačor postao prava atrakcija i miljenik svih prolaznika koji mu povremeno bacaju hranu, a Nada Vico, zaposlena u blizini, redovno ga hrani. Milojka Setenčić, zaposlena u “Dunav osiguranju”, preko puta kuće na kojoj živi mačak, kaže da crnog mačora svakodnevno posmatraju kako šeta po krovu, ali da nikada nije sišao sa njega. “Svako jutro oko 7.00 časova dođe do kraja krova i tu čeka gospođu Nadu koja ga hrani”, navodi Milojka, javlja Srna.

Komandir Vatrogasne jedinice Trebinje Danko Vuković ističe da su vatrogasci nekoliko puta pokušavali da mačka spuste sa krova, ali da se on odmah potom vraćao, tako da su “digli ruke od njega” i shvatili da mačor ne želi da ga uznemiravaju.

Stanovnici ovog naselja kažu da, budući da se pored kuće na kojoj mačak živi nalaze restoran, kafići i kiosci, on nikada nije gladan, te da i ne jede baš sve što mu se daje. Oni ističu da mačora često posjećuju i mace, ali da se one ne zadržavaju na ovom kosom krovu. (Tuzlanski.ba)

  • macak-krov
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,