Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tiktoker izračunao: Koliko bi Kevin danas potrošio novca u kupovini? Mnogi ostali šokirani porastom cijena

Preuzmite sliku

Ponovo je stiglo to doba godine i sviđalo se to vama ili ne Kevin će opet ostati “Sam u kući”. Mnogo toga se promijenilo otkako je davne 1992. godine film emitovan u kinima, pogotovo cijene životnih troškova.

Kultna scena u kojoj osmogodišnji Kevin sam odlazi u kupovinu uzimajući neke osnovne potrepštine za kuću, poput: zamrznute hrane, hljeba, samoljepljive folije, mlijeka, deterdženta za pranje veša i toaletnog papira, a sve to ga je koštalo nešto više od 20 dolara (oko 35 KM), pri čemu je cijena spuštena na 19.83 dolara (34.88 KM) kad je dao kupon za popust.

Odlazak u market u 2023. godini

Koliko bi ta ista kupovina koštala Kevina u 2023. godini? Tiktoker Geoffrey Lyons potrudio se i izračunao da je u tri desetljeća, koliko je prošlo od izlaska filma, ostvaren marža (razlika između prodajne i nabavne cijene) od 248 posto.

@sellitlikelyons Groceries in 1990 vs Today Breakdown ☠️ #fyp #homealone #rockwalltx #geoffreylyons #lyonsden #northtexas #dallastx #dallasrealestate #dfw #dfwrealtor ♬ original sound – Geoffrey Lyons

Tiktoker je izračunao koliko bi danas koštala svaka pojedina stavka Kevinovog računa, pa došao do ukupne cijene od 68 dolara (122.37 KM), uključujući porez.

Na ove infomracije ljudi nisu ostali imuni, pa su se u komentarima videa redali komentari, poput:

“Novčanica od 100 dolara (oko 180 KM) je nova novčanica od 20 dolara (oko 36 KM).”; “Sjećam se da me mama poslala da platim gorivo s 20 dolara (oko 36 KM), a ipak se morala vratiti po svoj kusur.” (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje