Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tata otkrio iPhone trik za kojeg kaže da treba svakom roditelju

Preuzmite sliku

Korisnica TikToka objasnila je da, iako nikada nije mislila da će biti roditelji koji svojoj djeci daju telefon kako bi im odvukli pažnju, priznaje da im ‘ekrani omogućuju da obave neke stvari po kući’.

Melissa je bila oduševljena kad je njezin partner podijelio praktičnu postavku koja ljudima omogućuje zaključavanje iPhonea na određenoj aplikaciji tako da ga vaše dijete može koristiti bez slučajnih kupnji ili slanja nasumičnih poruka, a trik je podijelila u videozapisu na TikToku koji je pogledan nevjerojatnih 25 miliona puta.

– Dakle, moja dragi mi je upravo pokazao krajnji roditeljski trik – napisala je.

Njezin partner tada počinje razgovarati o tome kako uključiti postavku koja je poznata kao ‘Vođeni pristup’.

@melissajean1223Sometimes screens allow us to get something done so 🤪 ##sorrynotsorry ##parenthack ##iphone ##screentime ##momminainteasy ##newmom

♬ original sound – Melissa Jean

Korisnicima je rekao da pređu prstom prema dole na početnom zaslonu iPhonea kako bi pokrenuli funkciju pretraživanja i upisali ‘Vođeni pristup’.

Ovo je funkcija koja iPhone drži u jednoj aplikaciji i omogućuje vam kontrolu dostupnih značajki – a može se lako uključiti trostrukim klikom na bočno dugmne.

Nakon uključivanja funkcije jednostavno idete u aplikaciju za koju želite da iPhone ostane zaključan.

Zatim triput pritisnite dugme za spavanje / buđenje i pojavit će se popis opcija – onemogućite sve te pritisnite gornji desni ugao, kao što je vidljivo u videozapisu gore.

– A sada nema šanse da će napraviti neki problem. Touch screen ne funkcioniše. Ništa – kaže.

– Oprez. Koristite to samo s djecom koja nemaju problema s bijesom i neće vam baciti telefon u zid – našalio se jedan komentator.

Nekoliko je ljudi reklo da ne mogu isključiti tu funkciju, ali kasnije je objašnjeno da možete triput kliknuti dugme za ‘home’ ili dugme za spavanje / buđenje ako imate funkciju prepoznavanja lica. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,