Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Supruga mu dosadila nakon 19 godina braka: Zatražio otvoreni brak i pokajao se

Preuzmite sliku

Kad je supruzi predložio otvoreni brak, pretpostavljao je da nju niko neće htjeti, a da će on imati žene koje poželi. Umjesto toga, dogodilo se suprotno. Sada se očajnički želi vratiti monogamiji, ali supruga odbija.

Muškarac je od supruge zatražio otvoren brak, ali očekivao je da njegovu ženu niko neće htjeti. Otvoreni brakovi su kontraverzna tema, upravo zato što se oslanjaju na povjerenje i poštenje kako bi funkcionisali – stvari koje prečesto nisu na umu onima koji ih traže, piše YourTango.

Ovaj muškarac je savršen primjer toga, kako mu se vlastiti zahtjev obio o glavu. Tražio je otvoreni brak, ali sada kada ga ima, moli suprugu da se vrati monogamiji. Također je savršen primjer, zbog čega se ovakvi zahtjevi smatraju često lošim izborom, jer se temelji na želji jednog partnera da ima aferu bez posljedica, prenosi Tuzlanski.ba.

“Osjećam se kao potpuni idiot,” objašnjava u objavi na društvenim mrežama.

On i supruga su u braku 19 godina

“Volim svoju ženu, ali osjećam da je iskra nestala iz naših života. Nisam želio razvod, ali ni da stvari ostanu iste. Pa sam predložio otvoreni brak. U početku je bila uznemirena, ali je na kraju pristala,” priča on.

Pretpostavljao je da niko neće htjeti njegovu suprugu, a da će on imati žene koje želi. Umjesto toga, bilo je upravo suprotno. Govoreći o otvorenom braku kao o pogrešci, rekao je kako je naučio da to, što ga njegova žena nije toliko privlačila kao kad su se vjenčali, ne znači da drugi muškarci osjećaju isto.

U stvarnosti, on nije izlazio, a njegova žena ima toliko muškaraca i spojeva da ne zna što bi sa svima njima. Zapravo, toliko mu je bilo teško da je odlučio pozvati kolegicu na spoj.

 • “Iako joj nisam bio nadređeni i u otvorenom sam braku, požalila se svom menadžeru i pokazala HR-u moje poruke. Izgubio sam posao,” priznaje.

  Sada se očajnički želi vratiti monogamiji, ali njegova žena to kategorički odbija

  “Ubija me, kad znam da je s drugim muškarcima. Rekao sam svojoj supruzi da ponovno želim naš brak, kao prije, jer sam idiot što sam to uopće predložio,” kaže muškarac.

  No, ona to sada ne želi, zadovoljna je kako stvari stoje, a njega su kritikovali i bližnji.

  “Moj brat nazvao me kretenom, kad sam mu rekao za prijedlog i rekao mi je da me očekivanje da će moja žena izgledati kao kad se udala čini glupim. Čak je otišao toliko daleko i imao je hrabrosti reći da moja žena izgleda bolje od mene i da bih mogao izgubiti malo kilograma,” ispričao je.

  Muškarac ustraje na tome da voli svoju suprugu i ne želi razvod

  “Volim svoju ženu i ne želim razvod. Nikad nisam želio razvod i zato sam ovo uopće predložio. Ali ona ne želi da prestanemo s ovim,” požalio se.

  Terapeuti pojašnjavaju da kada je riječ o muškarcima koji su tražili otvoreni brak, nije rijetkost da postanu ljubomorni. Terapeutkinja Leslie Doares rekla je da problemi poput ovih često nastaju zbog temeljne nejednakosti u vezi.

  “Ako ne vjerujete da ste jednaki niti tražite svoj prostor, odnosno jednakost, prepuštate se na milost i nemilost željama partnera,” kaže Doares.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje