Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rodila je troje djece, a onda je DNK test pokazao da im ona nije majka

Preuzmite sliku

Lidija Ferchild je tokom razvoda a Jamiem saznala da nije majka svojoj djeci.

Naime, bilo je potrebno uraditi DNK-a testove, kako bi joj sud dodijelio starateljstvo nad djecom, a oni su pokazivali da Jamie  jeste otac svoje djece, ali da im Lidija nije majka.

Odbila sam da prihvatim to, ali su svi testovi pokazivali istu stvar. Pitala sam se kako je to moguće. Razmišljala sam da mi nisu zamijenili djecu u porodilištu, ali sam znala da bi to zvučalo suludo, jer se Džejmijev DNK pokalapao“, priča Ferchild.

Pošto je u trenutku saznanja bila u devetom mjesecu, odlučila je da pažljivo isprati šta se dešava s njenim djetetom. Nije bilo sumnje, ona je rodila i treću bebu, ali ni njen DNK-a test se nije poklapao. Pomislila je da je u pitanju zavjera, ali je onda saznala da nije izolovan slučaj. Karen Kigan je imala istu situaciju sa svoja dva sina.

Kako objašnjava patološkinja Lejn Ul, obje majke su bliznakinje. Naime, u utrobama njihovih majki postojala su dva embriona, ali su se ona spojila u jedan (Lidiju i Karen). Tako su njihova djeca dobijala DNK njihovih blizanaca, koji zapravo nikada nisu rođeni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,