Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Popularna igračka iz 90-ih: Vratio se Tamagotchi u originalnom izdanju

Preuzmite sliku

Vratio se Tamagotchi u svom originalnom izdanju! Omiljena igračka iz 90-tih godina prošlog stoljeća koju smo obožavali i sa sobom nosili gdje god bismo išli, sada je ponovno dostupna na Amazonu.

U vrijeme dok Internet još nije bio sastavni dio naših života, zabavljali smo se na razne načine, a Tamagotchi je bio najbliže suvremenim igricama kakve danas poznajemo.

Omiljeni „virtualni“ kućni ljubimac je nastao sredinom 90-tih u Japanu i danas se smatra jednim od najvećih trendova u svijetu igračaka. Kroz godine je napredovao i izgubio svoju čar, a sada se ponovno vratio na poznatu platformu Amazon u istom dizajnu i s istim programom kao prije 30-tak godina.

 • Možete ga nahraniti, oblačiti, kupati, davati mu lijekove, igrati se s njim ili ga disciplinovati ako vas „gnjavi“ iako je sit, čist i sretan. Također, možete igrati igru u kojoj morate pogoditi u kojem smjeru će Tamagotchi krenuti. Omiljenog ljubimca možete odgajati od jajeta, preko djeteta do odraslog ljubimca koji može narasti u sedam različitih varijacija.

  Ljubitelji ove igre ne kriju svoje zadovoljstvo zbog starog programa i dizajna pa su recenzije zaista odlične, prenosi Zadovoljna.hr.

  Ovo je savršen remake! Izvrstan je i budi u meni nostalgiju. Kao da su uzeli originalne ljubimce iz djetinjstva i stavili ih u još ljepše kutije! Tehnologija i softver su identični onima kakve smo imali 90-tih godina. Čak je i zvuk isti kao što su imali originalni virtualni ljubimci. Jako mi se sviđa, čista petica!, kaže jedan zadovoljni korisnik.

  Kupila sam ga kad sam završila u izolaciji, da mi pravi društvo i nisam požalila! Isti je kao prije, odlično sam se zabavila. Jedva čekam vidjeti kako će izgledati kad naraste. Nostalgija!, rekla je druga oduševljena korisnica.

 • Preslatka igračka u obliku jajeta, koja nam je kratila sate i sate dok smo bili djeca, može se kupiti na Amazonu za 27 dolara. Bez obzira na to želite li se prisjetiti sretnih dječjih trenutaka, ili želite djeci pokazati kako se zabavljalo u vaše vrijeme, ovo je odlična prilika za putovanje u neka drugačija djetinjstva. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,