Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Perfektan ljetni trik: Sa aluminijskom folijom rashladite stan

Preuzmite sliku

Popularno

Ljeti sunce nemilice lupa u prozore te time može ekstremno zagrijati stan.

Međutim, osim stana, također se i u unutrašnjosti automobila sakuplja vrućina. Međutim, za oboje postoji jednostavno i jeftino rješenje: aluminijska folija. Sigurno vam je već poznata iz automobila. Srebrno obojeni prekrivači za stakla ne odbijaju samo led i mraz zimi, nego sprječavaju ljeti ulazak vrućine u automobil. Evo kako aluminijska folija pomaže ohladiti stan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by INSPO | MAKEUP | CREATIVITY (@makeart_by_laura) on

Jednako kao i u automobilu, tako i u vlastita četiri zida funkcionira ovaj princip: dakle, ako imate alu-prekrivače za automobil, možete ih bez problema iskoristiti i u stanu. Pričvrstite ih jednostavno na prozore. Ako nemate viška alu-prekrivača, možeš koristiti običnu aluminijsku foliju.

Za razliku od običnih zavjesa, aluminijska folija svojim srebrnim slojem učinkovito odbija sunčeve zrake. Dovoljno je odrezati nekoliko traka dužine prozora te ih učvrstiti na prozorsko staklo. Tu je proceduru dobro napraviti već ujutro prije odlaska na posao, odnosno napuštanja kuće – kad se vratite, dočekat će vas ugodno hladan stan. kako ohladiti stan ljeti aluminijska folija na prozore hladan stan aluminijska folija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje