Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

”Orkestar” koji svira na instrumentima napravljenim od povrća (VIDEO)

Preuzmite sliku

Prvi Bečki Povrtni Orkestar (Das Erste Wiener Gemüseorchester) je austrijska skupina muzičara, likovnih umjetnika, pisaca, pjesnika i drugih umjetnika koji za svoje nastupe koriste samo instrumente koje prave od svježeg povrća.

Orkestar za svaku izvedbu pravi svježe instrumente pomoću kuhinjskog posuđa i električnih alata, a sirovinu uglavnom kupuju direktno od poljoprivrednika kako bi uvijek imali najkvalitetnije povrće. Prema njihovoj stranici, instrumenti neće raditi ispravno ili će se čak i slomiti, ako nisu dovoljno svježi, prenosi Pixelizam.com.

Ono što oni rade može se činiti luckastim, ali to je za njih posao. Oni nastoje proizvesti muziku koju niste čuli prije, i prema njihovoj web stranici, uvijek su u potrazi za “heterogenim mnoštvom akustičnih dragulja i čudnih, nepoznatih zvukova čije organsko porijeklo nije uvijek odmah prepoznatljivo.”

Ako nemate priliku da vidite i čujete Povrtni Orkestar uživo, njihove avanture možete pratiti i na Internetu, a u ovom videu možete pogledati kako se pripremaju za koncert, kao i samu izvedbu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,