Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oduševio izvedbom: Nije mogao ući u bolnicu, pa zasvirao harmoniku supruzi pod prozorom

Preuzmite sliku

Jedna od stvari koje ljudima najteže padaju u doba koronavirusa jest činjenica da ne mogu posjećivati voljene u bolnicama, iz kojeg god su razloga ondje završili.

Zato ne čudi da je 81-godišnji Italijan koji je svojoj supruzi odlučio zasvirati pod prozorom bolnice, izazvao oduševljenje na društvenim mrežama. Stefano Bozzini (81) nije smio posjetiti suprugu Carlu u bolnici zbog ograničenja nametnutih kako bi se spriječil širenje zaraze. U nedjelju je u dvorište bolnice u Castel San Giovanniju donio stolić, sjeo i zasvirao harmoniku. Video njegove pjesme proširio se društvenim mrežama.

Napravio sam to zbog Carle, da joj pokažem koliko je volim i da joj zahvalim na svemu što je za mene napravila. Nisam je smio posjetiti pa sam došao u dvorište s harmonikom. Nakon što je čula muziku, izašla je na prozor pa sam je barem vidio”, ispričao je Bozzini.

Prvo je odsvirao pjesmu “Spanish Eyes” Engelberta Humperdincka jer jo jje to bila najdraža pjesma. Potom su i drugi bolesnici počeli izlaziti na prozore. Carla je provela 10 dana u bolnici zbog sumnje na karcinom, a otpuštena je u ponedjeljak. Par se upoznao kad su bili u dvadesetima i u braku su 47 godina. Imaju troje djece, a najmlađi je preminuo zbog raka sa 25 godina. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,