Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen snimak opasnog transporta: Pogledajte kakav su teret prevozili radnici na vrh planine

Preuzmite sliku

Na videozapisu koji je objavio CTG može da je cesta do vrha planine kojom su prošli vozila i radnici kompanije iznimno opasna.

Radnici kineske državne kompanije za opskrbu električnom energijom China Three Gorges Corporation (CTG) snimljeni su dok su 19 tona tešku i 75 metara dugačku elisu vjetroturbine dostavljali na vrh planine kod grada Jinyanga u provinciji Sečuan na jugoistoku Kine, piše The Telegraph.

Na videozapisu koji je objavio CTG može da je cesta do vrha planine kojom su prošli vozila i radnici kompanije iznimno opasna, a planina u koju je uklesana prilično strma.

Elisa se tokom transporta nježno njihala lijevo-desno, a par je puta čak dotaknula planinu.

The Telegraph navodi da CTG-u trebaju dvije sedmice da jednu elisu prebaci na vrh planine te da se radnici koji dobiju taj zadatak tokom puta izloženi ekstremnoj hladnoći, grmljavinskom nevremenu te snijegu, a mnogi obole i od visinske bolesti, prenosi Jutarnji list.

Kineski predsjednik Xi Jinping rekao je da će Kina kapacitete svojih fotonaponskih elektrana i vjetroelektrana povećati na najmanje 1200 GW. Uz to, kineski je predsjednik rekao da će Kina do 2030. suzbiti emisije stakleničkih plinova.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,