Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muškarac odbio prisustvovati porodu zbog razloga koji njegova žena smatra smiješnim

Preuzmite sliku

Svaka žena tokom poroda treba podršku i ohrabrenje pa nije čudno da poželi imati partnera kraj sebe u rađaonici.

Jedna buduća mama našla se pred zidom i u strahu je da će morati roditi sama nakon što je njezin suprug priznao da mu je porod “odvratan“.

Buduća mama časopisu Slate objasnila je da je trudna sa svojim prvim djetetom tek nekoliko sedmica, a porod je već problem u njenom braku.

“Znam da se mogu sama pripremiti i planirati, ali želim da moj suprug bude uz mene. Bio mi je utjeha i podrška u trudnoći, ali plaši se biti u rađaonici“, napisala je.

Pojašnjava da njezin suprug dolazi iz sredine u kojoj muškarci obično čekaju radosnu vijest u čekaonici, pa i on sada brine hoće li u rađaonici ostati paraliziran od straha ili reći nešto pogrešno.

“Rekao mi je da mu je pomisao da svjedoči tome svemu grozna. Upotrijebio je malo blažu riječ, ali jasno je što je htio reći”, dodala je žena i potražila savjet kolumnistice Prudence.

“Recite mu da učini što god želi. Ali ako već sada pokazuje slabost, to bi mogao biti još veći problem kad stigne beba. Okupite prijatelje i porodicu, recite im da vaš partner nije siguran hoće li vam i kako moći pomoći i potražite njihovu podršku, ako vam je mogu ponuditi”, savjetovala je kolumnistica zabrinutoj budućoj majci. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,