Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Matičari u ovom bh. gradu neće da se žene: Svega sam se nagledao

Preuzmite sliku

Sudbonosno DA matičari čuli su bezbroj puta ali većina njih se nije usudila da ga izgovori.

Slučajno ili ne, od šest matičara u Trebinju samo je jedan stao na ludi kamen.

Stihove Duška Radovića i sve zakone o braku šest trebinjskih matičara znaju više napamet. Prenijeli su ih mnogima ali na svom primjeru još ih nisu primjenili.

Matičar Nebojša Ateljević više od petnaest godina čita bračne zavjete ali na ludi kamen još nije stao. Kaže da ni sam ne zna koliko je parova vjenčao i čega se sve nagledao. Na svadbe rado ide ali misli da su ga baš one skupo koštale.

“Na svakoj svadbi upoznaš ili jednu finu đeverušu ili jednu finu kumu i na toj svadbi ti se zaljubiš u tu finu đeverušu ili kumu. Prođe dva sata odeš na drugu svadbu kada na drugoj svadbi ista đeveruša ista kuma samo drugo ime ili druga ljepotica ili je plavka ili je crnka”, objašnjava matičar Nebojša Ateljević.

U bračnim vodama jedini je Vaso Čihorć. U šali kaže sreća pa se oženio prije nego što je postao matičar. Koliko je bitna bračna zajednica Vaso ne prestaje pričati svojim kolegama, ali džaba.

“Ja bi im preporučio svima jer ima i pozitivnih stvari u braku, neki ciljevi se bez braka ne mogu ni postići. Brak ima velikih prednosti”, rekao je Čihorić.

Trebinjski matičari, barem ovi nevjenčani kažu da ovaj posao nije nimalo lak. Šale se i kažu da su ih prokleli oni u lošim brakovima, vrlo često ih nazivaju i baksuzima.

“Nama kažu vi ste baksuz matičari, ja ih pitam zbog čega a kaže ‘evo nisam se razvela još sam u braku’, kreneš sto metara ponovo baksuz, zbog čega ‘evo sam se razvela'”, objašnjava Ateljević.

Nije im drago kada čuju da su se njihovi parovi razveli. Odali su nam tajnu da je rekorder trebinjski par koji se vjenčao u subotu a već u srijedu zatražio razvod. (ATV)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,