Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Škola za Guinnessa: 23 para blizanaca u istom razredu! (FOTO/VIDEO)

blizanci-odjeljenje
Preuzmite sliku

U peti razred ove škole ide 470 đaka, što znači da su 10 posto njih blizanci

blizanci-odjeljenje

Osnovna škola u okrugu Chicaga – Vilmet, može da se pohvali da drži svjetski rekord po broju blizanaca od kojih svi pohađaju isti, peti razred. Škola “Highcrest” ima čak 23 para blizanaca “petaka”.

blizanci-odjeljenje2Dok je čitao najnoviju Guinness-ovu knjigu rekorda, Ryan Novosel, koji ima brata Luku, pomislio je da bi njegova škola mogla oboriti rekord, jer je pročitao da rekord od “tek” 16 blizanaca dijele tri škole, što ga uopšte nije impresioniralo.

Ryanov otac, Mike, kontaktirao je izdavače Guinness-ove knjige i ukazao im na slučaj škole koju pohađaju njegovi sinovi. Izdavač je potom tražio krštenice i potvrde o upisu u školu za 46 učenika, kao i njihovu zajedničku fotografiju.

U peti razred ove škole ide 470 đaka, što znači da su 10 posto njih blizanci, s tim što su samo dvoje od 23 para identični blizanci.

Sve više blizanaca u SAD

Broj blizanaca rođenih u SAD značajno je porastao u posljednjih 30 godina, najvećim dijelom kao posljedica liječenja steriliteta, vještačke oplodnje i činjenice da sve više žena rađa u kasnijem dobu. (Blic.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: