Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Knjiga se sama uništava ukoliko je ne pročitate na vrijeme (VIDEO)

samounistiva knjiga
Preuzmite sliku

Jedna argentinska izdavačka kuća je napravila knjigu koja se samouništava ukoliko je čitaoci odmah ne pročitaju. Tinta počinje da blijedi kada se knjiga prvi put otvori i čitaocu ostaje 60 dana da pročita priču do kraja.

\"samounistivaOve knjige moraju da se pročitaju u jednom \”cugu\”. Ne postoji mogućnost da se započne jedno poglavlje i da se zaboravi na knjigu, pa da se tek nakon nekoliko nedjelja ili mjeseci nastavi sa čitanjem.

Jednom otvorena knjiga mora da se pročita najkasnije za dva mjeseca inače dolazi do njenog samouništenja.

Projekat \”El Libro que no Esperar Puede\” (Knjiga koja ne može da čeka) lansirala je izdavačka kuća \”Kadensija Eterna\” s ciljem da promoviše mlade autore.

\”Ako ljudi ne čitaju njihove prve knjige, oni nikada neće izdati drugu\”, navode promoteri ovog koncepta.

Samouništavajuće knjige se prodaju u plastičnoj ambalaži. Jednom raspakovane, tinta počinje polako da blijedi i čitaocu ostaje 60 dana da pročita priču do kraja. Nakon dva mjeseca, od knjige preostaju samo korice i prazne stranice.

U izdavačkoj kući \”Kadensija Eterna\” kažu da se samouništavajuće knjige izuzetno dopadaju čitoacima, navodeći da je cijelo prvo izdanje planulo sa samo jedan dan, piše Index.hr.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: