Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Indijac registarsku tablicu na kojoj piše “D5” platio osam miliona eura

Preuzmite sliku

Indijski poslovni čovjek koji živi u Dubaiju na aukciji je izdvojio više od osam miliona eura da bi kupio registarsku tablicu s brojem 5 te zadovoljio svoju kolekcionarsku strast, izvijestio je u nedjelju list Gulf News.

Obožavam skupljati jedinstvene registarske tablice i vrlo sam ponosan što sam uspio kupiti ovu na kojoj piše D5“, rekao je Balvinder Sahani.

 • Balwinder-Sahani-indijac-registarske-tablice
 • Dodao je da bi bio spreman platiti i više, “recimo 50 ili 100 miliona dolara” da mu je neka registarska tablica ‘zapela za oko’, prenose agencije.

  Sahani je vlasnik međunarodne tvrtke za promet nekretninama, a pohvalio se da je prošle godine kupio registarsku tablicu s brojem 9 za šest miliona eura.

  Dosad sam skupio deset jedinstvenih registarskih pločica i nadam se da će ih biti još. To je moja strast. Ova s brojem pet ići će na jedan od mojih Rolls Royceova“, kazao je.

  Gulf News piše kako se aukciji, koja se organizira svaka dva mjeseca, za razne posebne registarske pločice natjecalo više od 300 zainteresiranih. Nudilo se 80 posebnih brojeva.

  Aukcije jedinstvenih registarskih tablica postale su hit među bogatašima Ujedinjenih Arapskih Emirata.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje