Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hoće li ples oko šipke postati olimpijski sport. Peticija pokrenuta! (VIDEO)

ples-sipka
Preuzmite sliku

Zaljubljenica u ples oko šipke, KT Coates, pokrenula je peticiju kojem želi uvrstiti ovaj ples u službenu kategoriju Olimpijskih igri.

\"ples-sipka\"Coates se prije sedam godina, na nagovor prijatelja, počela baviti plesom oko šipke kad je on još bio u svojim začecima, piše Dnevnik.hr.

Kada se odvažila na pokretanje plesnog studija dugo je vremena nailazila na negativne reakcije.

Ples oko šipke postaje sve popularniji, ali je i dalje obavijen velom predrasuda. \”Dosadilo mi je da me ljudi promatraju kao prostitutku kada im kažem čime se bavim\”, rekla je Coates te ju je upravo to ponukalo da pokrene online peticiju u kojoj se traži olimpijsko priznanje plesa oko šipke.

Sa grupom entuzijasta,koji s njom djele ljubav prema ovom plesu, organizirala je svjetsko prvenstvo u plesu oko šipke, koje se simbolično održava u Londonu netom prije Olimpijskih igara.

Natjecanja u plesu oko šipke organiziraju se diljem svijeta, ali nijedan s ciljem privlačenja pažnje Olimpijske zajednice.

Nakon svjetskog natjecanja, na kojem će nastupiti predstavnici 25 zemalja, International Pole Sports Federation (IPSF) će se baviti globalnim natjecanjima i uvjeravanjem Olimpijskog odbora kako je ples oko šipke sport dostojan Olimpijskih igri.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: