Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Doktorica “operisala” plišanog vuka i postala HIT

bebicaivuk1
Preuzmite sliku

Devetogodišnji Joshua Wade iz Colorada nedavno je morao proći kroz neugodno iskustvo endoskopije zbog komplikacija izazvanih refluksom od kojeg pati otkako je bio beba

bebicaivuk1

Međutim, pedijatrijska gastroenterologinja Christine Waasdorp Hurtado učinila je nešto što je dirnulo mnoge koji su vidjeli fotografiju koju je na svom profilu objavio dječakov otac Kevin Wade.

Naime, doktorica se pobrinula i za plišanog vuka kojeg je Joshua poveo sa sobom u bolnicu. Primijetila je da plišani vuk ima oštećenje na tkanini i zašila ga je dok je Joshua bio pod anestezijom. Nakon svega, plišani je vuk dobio i zavoj, hiruršku masku i rukavice na šapama.

“Ta plišana životinja puno mu znači. To je njegova beba i sama činjenica da su se pobrinuli i za igračku jednostavno je lijepo. Doktorice su u današnje vrijeme na lošem glasu i uistinu je posebno kada vidite da su odvojili vrijeme da se pobrinu za tako malu stvar”, rekao je Kevin za CNN.

“Trebalo mi je pet minuta da to napravim, a Joshui je to puno značilo”, rekla je doktorica Hurtado koja je i prije izvela nekoliko operacija na plišanim životinjama kako bi djeci na neki način olakšala boravak u bolnici.

Kevin Wade objavio je priču na svom Facebook profilu, a ista se munjevito proširila društvenim mrežama i dosad skupila hiljade lajkova. (Index)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: