Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Djevojka za kućnog ljubimca kupila svinju: ‘Milo je jako uredan i zna se ponašati u kući’

Preuzmite sliku

Popularno

Britanka je odrasla na selu i oduvijek je htjela imati svinju pa je nabavila Mila čim je uselila u svoj prvi stan.

S njom još žive zaručnik Joe i pas Brooke. Prije tri godine odselila se od roditelja i prvo što je kupila kada je uselila u svoj prvi stan, bila je svinja Milo.  U međuvremenu, Milo je narastao i sada ima 80 kilograma, a Simone kaže da je idealan ljubimac. Odlično se slaže i s njenim psom Brooke, a imaju odnos kao brat i sestra.

,,Ljudi misle da smo ludi, pogotovo kada vide Mila kako trči po našem dvorištu. Ali većinom su fascinirani i stalno traže isprike kako bi ga došli vidjeti. Pitaju nas možemo li ga šetati kao psa, ali za to vam treba posebna dozvola koju mi nismo izvadili,” ispričala je Simone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by E L T O R I A (@eltoria) on

Ona i njen zaručnik Joe sasvim su izbacili svinjetinu iz jelovnika te kažu kako im je Milo kao sin i jednostavno se ne osjećaju dobro pri pomisli da bi jeli slaninu ili nešto slično. ,,Trbuh mu je kao sat, svaki dan tačno između 17:45 i 18:00 sati prestane raditi šta god je radio i počne tražiti hranu.”, opisala je Simone. Kaže da je Milo jako uredan i zna se ponašati u kući, jedino što voli donositi slamu iz svog vanjskog kreveta u kuću pa to zahtjeva malo čišćenja.

,,On ima svoju malu kućicu u dvorištu gdje spava, ali najčešće voli doći u kuću i zaspati na kauču među jastucima i njegovim igračkama. Kada osjetim da sam pod stresom, samo se legnem i zagrlim ga, a on digne njušku da mu mogu dati pusu. To me uvijek smiri.”, priča Simone. Milov dan započinje tako da se ustane i odmah trči do svog ‘WC-a’ u dvorištu, zatim jede doručak, pije vodu pa opet ode spavati. Voli se i sunčati pa ga Simone i Joe redovno mažu kremom za sunčanje da ne izgori, piše The Sun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by E L T O R I A (@eltoria) on

,,Svinje su odlični ljubimci jer su jako pametne, pune karaktera i odlično se slažu s ljudima. Jedino što morate znati je da zapravo ne postoje mikro-svinje. Milo je zapravo minijaturna svinja i manji je od normalne svinje,ali ne za puno. Mikro-svinje jednostavno ne postoje i naivno je kupiti svinju i očekivati da će ona sve vrijeme ostati mala, a onda se žaliti kada svinja naraste.”; zaključila je Simone. (24sata.hr)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by E L T O R I A (@eltoria) on

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,