Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dječak koji je osovojio srca mnogih: “Ima bradu bolju od većine muškaraca”

Preuzmite sliku

Neki pojedinci posjeduju doista jedinstvene osobine koje ih izdvajaju iz gomile, piše Bright Side

Bez obzira na to jesu li ove posebne osobine urođene od rođenja ili su se razvile tokom vremena, ključno je cijeniti ono što svakoga od nas čini posebnim i ponositi se time. Dok svaka beba ima bucmaste obraze i meku, glatku kožu, Joao Miguel je zbog nevjerovatne količine kose izdvojio od drugih, prenosi Tuzlanski.ba

Sve je počelo kada su Joaovi roditelji podijelili videozapise svog jedinstvenog dječaka na TikToku. Ovi videozapisi prikazuju izvanrednu osobinu Joaa Miguela—gustu smeđe kose koja mu prekriva cijelo tijelo. Ova karakteristična karakteristika navela je jednog gledatelja da duhovito komentariše kako on “izgleda kao da ima 35 godina”. Dok je Joao inače tipična beba, njegova ga je kosa usmjerila na put do viralne zvijezde.

Joaov TikTok račun brzo je dobio preko 100.000 pratitelja, privlačeći gledatelje svojim upečatljivim izgledom. Osim toga, pojavio se i YouTube kanal posvećen bebinim avanturama, iako trenutno ima samo tri videa i 36 pretplatnika.

@babyjoaomiguel07Obrigado de coração gente a todos voces sem voces nada disso taria acontecendo ! 🙏🏽🙌🏼♬ som original – Tal pai tal filho

Njegova je brada zadivljujućom čarolijom držala pažnju javnosti

Karakteristika Joaa Miguela koja najviše privlači pažnju nesumnjivo je njegova brada, značajka koja je iznenadila i zabavila korisnike društvenih mreža. Komentari su preplavili, a jedan je korisnik duhovito primijetio: “Ima bolju bradu od većine muškaraca.”

@babyjoaomiguel07♬ som original – Tal pai tal filho

“Miguel je odvezao mamu kući iz bolnice nakon što se rodio”, našalio se drugi.

Uprkos fascinaciji, pravi razlog Joaovog nevjerovatnog rasta kose ostaje neotkriven. Korisnici društvenih mreža stvorili su vlastite teorije, no stručnjaci su rasvijetlili ovaj fenomen. Prema pedijatrima, vrlo dlakave bebe poput Joaa imaju stanje poznato kao lanugo .

@babyjoaomiguel07♬ som original – Tal pai tal filho

Beverly Kupfert, pedijatrica, uvjeravala je roditelje da pretjerana dlakavost kod beba nije razlog za brigu. Objasnila je da ako se beba rodi s lanugom, on obično nestaje unutar nekoliko dana ili sedmica. U nekim slučajevima može trajati duže, što se smatra normalnim, posebno u kulturama gdje su dlake na tijelu češće.

Joao Miguel pojavio se kao zadivljujuća i dirljiva senzacija. Dok njegov izvanredan izgled i dalje izaziva znatiželju i zabavu na društvenim mrežama, stručnjaci nas uvjeravaju da je njegova kosa jednostavno manifestacija prirodnih varijacija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,