Radi u vojsci i liči na poznatu glumicu: Prima seksističke komentare na koje ne ostaje dužna
Foto: Tuzlanski.ba

Nije iznenađenje da osobe liče na neku javnu ličnost ili da nekome zaliče pa ih uspoređuju sa javnim ličnostima. Upravo to se desilo i jednoj djevojci koju su mnogi poistovijetili sa Sydney Sweeney.

Pozirala je u svojoj uniformi Zračnih snaga i postala viralna u svijetu TikToka, a mnogi su je poistovijetili sa američkom glumicom. No tu nije kraj: nakon euforije oko nalikovanja, uslijedili su i seksistički komentari.

Odlučila je na TikToku dijeliti trenutke iz svoje svakodnevice i odmah je postala viralna senzacija. Njezini videi imaju milionske preglede i brzo je prikupila više od 611.000 pratitelja.

@ryeroast Replying to @Friendlygaslighter Proud to serve with Amn Sweeney🫡 #miltok #military #militarytiktok #womeninmilitary #womeninuniform #afmedic #militarymedic #medic #airforce #army #navy #marinecorps #coastguard #spaceforce #fypシ #foryoupage #foryou #fyp #greenscreen ♬ ROCKIN’ AROUND THE CHRISTMAS TREE - BRENDA LEE

"Ličim li ja na Sydney Sweeney? Mislim, kompliment je ako ličim … Ona je prekrasna", rekla je Rylee u jednom od videa.

@ryeroast idk what is crunching anymore at this point #miltok #womeninuniform #womeninmilitary #womeninmilitaryuniform #militaryhair #medic #military #afmedic #militarymedic #airforce #navy #navy #marinecorps #coastguard #spaceforce #foryou #fyp #foryoupage #fypシ ♬ original sound - alexbreakshisback

Borba protiv seksizma

Iako ima mnogo obožavatelja koji vole njene objave na TikToku, također dobija i seksističke komentare. Osim što traže da je vide "bez uniforme", ima i onih koji tvrde da ženama nije mjesto u vojsci i ratovanju.

@ryeroast Happy friday!! #miltok #military #militarytiktok #womeninmilitary #womeninuniform #afmedic #militarymedic #medic #airforce #army #navy #marinecorps #coastguard #spaceforce #grwm #militaryhair #foryoupage #fyp #foryou #fypシ ♬ original sound - Rylee 🤧

Roast se takvim komenatrima samo nasmije.

"Žene nikad nisu bile dizajnirane da budu u vojsci", glasio je jedan komentar, na što je Rylee odgovorila: "Onda sam ja dizajnerica?"

A bilo je i onih koji su odlučili komentarisati njenu vještinu na osnovu njenog  fizičkog izgleda:

"Tako nam je drago što našu zemlju brani ova mršavica od metar i pol u kombinezonu."

Na što je Rylee kao ponosna veteranka odgovorila:

"Nemojte mi trčati kad vam bude trebala medicinska pomoć (šalim se, pomažem svima)."