Jedan fotograf, veliki ljubitelj cvijeća, napravio je nevjerovatne fotografije najljepšeg vrta tulipana na svijetu, ali praznog bez posjetilaca i turista. Prizori su oduševljavajući, prenosi Tuzlanski.ba.

Svjetski poznat vrt, Keukenhof, posjećuju milioni turista svake godine, što je ogroman broj s obzirom da je vrt otvoren samo u proljeće. Svake godine, vrijedna ekipa se trudi da vrt izgleda savršeno, pa tako i ove godine. Ali, ova godina je posebna, vrt je zatvoren prvi put u 71 godinu koliko postoji. Ali to ne znači da nema cvijeća. Čak naprotiv, cvijeće izgleda nevjerovatno i dobija mnogo pažnje kao i prethodnih godina.

"Fotografisao sam mnoge vrtove i cvijeće, iz svih uglova, ali jednu stvar nisam nikada uspio - napraviti fotografiju praznog Keukenhofa. Sada sam dobio i tu priliku i mogu vam reći da je šetnja parkom, uz zvuk ptica i očaravajući miris cvijeća jedno nevjerovatno iskustvo", kaže fotograf.

U saradnji sa osobljem Keukenhofa upsio je provesti dan u šarenom parku i napraviti fotografije iz uglova iz kojih to ne bi hilo moguće kada je park preplavljen ljudima.

Pogledajte nevjerovatne fotografije i uživajte u hipnotišućim prizorima. Šteta što miris ne dolazi uz fotografije. (Tuzlasnki.ba)