U današnjem vremenu kada računi za struju postaju sve veći teret za kućne budžete, mnogi traže načine kako smanjiti potrošnju energije i uštedjeti novac.

Jednostavan trik koji postaje viralan: Evo kako da smanjite račun za struju
Foto: pixabay | Ilustracija

Srećom, jedan jednostavan trik postaje viralan na društvenim mrežama, privlačeći pažnju korisnika širom svijeta.

Ovaj pristupačan i lako primjenjiv savjet mogao bi vam pomoći da smanjite račun za struju bez velikih ulaganja ili promjena u životnom stilu. 

Naime, jedna korisnica društvene mreže Tik-Tok je podijelila svoje iskustvo u značajnom umanjivanju računa za električnu energiju, a kako kaže, ovo je nešto što svako može primijeniti.

Poenta je u isključivanju uređaja iz struje onda kada oni ne rade. 

@kelleykelleykelley Unplugging is easy and saves money and energy #unplugging #energyvampires #phantompower #energysaver #gogreen #savemoney #moneysavinghack #lowelectricbill #electricbill #highelectricbill ♬ original sound - Kelley Cole

Ova Tik Tokerka demonstrira kako gasi razne uređaje u domu svog dečka, uključujući toster,  aparat za kafu, punjače za telefon i električni brijač. Riječ je o gašenju „energetskih vampira“,odnosno uređaja koji troše energiju čak i kada se ne koriste, ali su priključeni na utičnicu.

Kada se uzme u obzir trenutna ekonomska situacija i stalni porast troškova života, svaki savjet koji može pomoći u smanjenju računa za struju je vrijedan razmatranja.

Ovaj jednostavan trik ne samo da vam može pomoći u uštedi novca, već i pridonosi očuvanju okoliša smanjenjem ukupne potrošnje energije. Primjena ovih savjeta može biti prvi korak prema efikasnijem i održivijem načinu života.