Youtuber iz Srbije Bogdan Ilić, javnosti poznatiji pod pseudonimom Baka Prase je tokom jednog od svojih live prijenosa iznio gnusne komentare nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici. 

U toku potpisivanje peticije da se srbijanskom youtuberu Baki Prasetu zabrani ulazak u BiH
Foto: Instagram | Srpski youtuber

"To je proglašeno? Dobro, bar sad znaju da ne smiju da se ku*** sa nama. Sve ćemo ih pobiti", rekao je Baka Prase koji tokom livestream-a prenošenog putem svog You Tube kanala na kojem ima 2,39 miliona pretplatnika među kojima je najviše mladih iz regiona.

"Kad su nas već proglasili za genocidan narod daj da to iskeširamo, da krenemo da reketiramo ostale države da ne bi bilo nekih još", dodao je tokom svog live-a. 

Ovakvi komentari youtubera razbjesnili su veliki broj građana BiH koji su na svojim društvenim mrežama dijelili njegov video izražavajući nevjericu. 

Da je probudio veliki bijes kod građana pokazuje i činjenica da je jučer pokrenuta peticija s ciljem zabrane njegovog ulaska u BiH. Blizu 12 hiljada korisnika je u roku od 24 sata potpisalo peticiju. 

S obzirom na njegovu popularnost, zabrinjavajuće je da takav sadržaj stiže do velikog broja mladih ljudi kojima može uticati na svijest i kreiranje viđenja realnosti.