U Dalmaciji se vatrogasci već treći dan bore s požarima. Situacija u Tučepima i Podgori kod Makarske, odakle je noću evakuirano nekoliko turista, smirila se, no i dalje ima žarišta. 

Turisti pobjegli iz Hrvatske, ali ne zbog požara, nego zato što nema interneta
Foto: Facebook

Požar kod Tučepa, koji je izbio u utorak, u srijedu navečer proširio se prema naselju Podgora. Plamen je bio visok i do 30 metara, a vatra se kućama približila na svega 20 metara pa je nekoliko turista evakuirano, dok su mještani ostali u svojim domovima.

"Situacija u Podgori je mirna. Kod Tučepa još ima nekoliko žarišta. Oko 2 sata u noći zaustavili smo širenje požara, vjetar se smirio i stanje je sada dobro, ako se nešto ne promijeni tijekom dana", rekao je Stjepko Mrsić, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgora. Istaknuo je kako je riječ o ogromnom prostoru te da su kanaderi još potrebni.

Noću su uspjeli obuzdati požar, s vatrom se borilo više od 300 vatrogasaca sa 70 vozila.

Načelnica Podgore Petra Radić rekla je da je evakuirano 30 do 40 ljudi, a neki su se već noću počeli vraćati kućama, jer su vatrogasci uspjeli zaštititi objekte. Dodala je kako je neobično što je većina turista iz kuća i stanova pobjegla jer nisu imali internetsku vezu, a ne zbog straha od požara.

U međuvremenu je Hrvatski autoklub priopćio da je danas zbog požara zatvorena državna cesta od Makarske do tunela Stupica kod Tučepa.

Uz požare u Tučepima i Podgori, vatrogasci u Dalmaciji od utorka se bore i s velikim požarom kod Skradina kraj Šibenika te s još nekoliko požara.