Vatrogasci su branili objekte u nekoliko navrata, a uskakali su i mještani.

Požar nadomak Makarske i na još nekoliko lokacija: "Ovo je katastrofa"
Foto: Facebook

U ponedjeljak su izbili požari na nekoliko lokacija u Dalmaciji - kod Skradina, kod zračne luke u Zadru, a u večernjim satima i kod Tučepa.

Najteže stanje je kod Skradina gdje je vatra progutala oko 500 hektara niskog raslinja i borove šume dok je stanje na zadarskom području zadovoljavajuće, izvijestila je u srijedu navečer Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ). Širenju požara pomogla je jaka, na udare i orkanska bura. Vjetar je mijenjao smjer, što je otežavalo gašenje.

Na području Tučepa došlo je do požara na otvorenom području. Vatrogasci su na terenu. Ovo je treći požar koji je buknuo danas u Dalmaciji.

Ovo ti je kataklizma. Gori od Ićeva prema Braškovcima, jedan dio je ušao u selo i sad je tu blokirano”, rekao je stanovnik Ićeva za Dnevnik.hr.

Vatrogasci su branili objekte u nekoliko navrata, a uskakali su i mještani.

"To je sve zapušteno i nitko ne vodi računa i kazne su male. Za onog tko zapali požar, to je sasvim mala, mala kazna. To je ništa. Strašno", napomenuo je Petar.

U mjestu Gornji Tučepi zatvorena cesta

"Zatvorena je cesta D 512 u mjestu Gornji Tučepi zbog gašenja požara koji je izbio na otvorenom prostoru", izvijestila je policija.

Promet se odvija zaobilaznim pravcima. "Vozače pozivamo na pojačan oprez i da prate upute policijskih službenika na terenu", dodali su.