Pokrenut apel za pomoć oboljeloj Mireli Džanković
Foto: Tuzlanski.ba

Udruženje "Pomozi.ba" pokrenulo je apel za pomoć oboljeloj Mireli Džanković iz Sarajeva.

"Ne patim samo ja. Sa mnom pati i ispašta i moja porodica, moj sin, suprug i stara majka“, kaže Mirela za koju je Udruženje "Pomozi.ba" pokrenulo apel za pomoć sa telefonskim brojem 17007. Pozivom se doniraju 2 KM.

Sarajka Mirela Džanković ističe kako svakodnevno trpi nesnošljive bolove u abdomenu, a njene patnje traju već pet godina.

Nakon operacije zatvaranja perianalne fistule 2018. godine pojavljuju se brojne komplikacije. Nakon odlaska u Sloveniju na liječenje, saznaje da je kod nje riječ o širokoj rektovaginalnoj fistuli uzrokovanoj operativnim zahvatom zatvaranja perianalne fistule. To je prouzrokovalo i fekalnu inkontinencu te je prisiljena nositi pelene ili imati dostupnost toaletu u roku od 20 do 30 sekundi, tako da se njen život sveo bukvalno na "kućni pritvor” i relaciju soba - toalet. Sve navedeno prouzrokovalo je i dodatna oboljenja probavnog i urogenitalnog trakta, objavio je "Pomozi.ba".

Ona je većinu svog života provela pomažući drugima. Za vrijeme rata je nesebično volontirala kao medicinska sestra u Državnoj bolnici Sarajevo i KCUS-u. Jedna je od osnivačica udruženja "Sarajke - udruženje žena za pomoć pri medicinskoj njezi bolesnika".

"Kako je ona bila svjetlo u mnogim životima, sada je na nas red da budemo i mi u njenom", objavio je "Pomozi.ba".

Stoga, osim poziva na broj 17007 donacije su moguće putem web platforme www.pomoziba.org