Pokrenut apel za liječenje nane Semke iz Sarajeva
Foto: Tuzlanski.ba

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Raseme Muzaferije iz Sarajeva koju svi odmilja zovu nana Semka.

Ona ima malignu leziju na plućima, a za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17041, pozivom se doniraju dvije konvertibilne marke, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

"Nakon urađenih pretraga Rasema je dobila dijagnozu masovne maligne lezije na plućima, karcinoma dojke i adenoma na debelom crijevu. Ovu dijagnozu je čekala godinu dana u BiH, zbog čega je bila prisiljena da ode u Tursku na pretrage. Prioritet za liječenje kemo i radioterapijom ima lezija na plućima koja joj trenutno pravi najveći problem. Zbog pomenute lezije ima jako otežano disanje i bolan kašalj", saopćeno je iz Pomozi.ba.

Rasemi je potrebno 21.700 eura kako bi u Turskoj primila četiri ciklusa kemo i imunoterapija i 30 frakcija radioterapije. Doktori su jako optimistični i vjeruju da se ona može izliječiti. Njen muž je 100 posto invalid, te primanja koja imaju nisu dovoljna kako bi samostalno finansirali njeno liječenje.

Donacijom pomažete da i njena unučad provedu mnogo lijepih trenutaka sa svojom nanom. Osim poziva na broj 17041 donacije su moguće i putem web platforme www.pomoziba.org kao i putem standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.