Video je objavljen u junu, ali je naknadno utvrđeno da je nastao sredinom aprila.

Zeničanin divljao motociklom 278 km/h, evo kako je na kraju sankcioniran
Foto: Zenicablog

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je ovih dana sankcionirala vozača motocikla, koji je nadomak Zenice svojim dvotočkašem vozio čak 278 kilometara na sat, direktno ugrožavajući svoj i živote svih učesnika u saobraćaju na toj dionici.

O ovoj ludoriji, koja je samo spletom slučajnosti završila bez tragičnih posljedica, policija je "obaviještena" tako što se prekršilac sam hvalio snimkom kojeg je podijelio na društvenim mrežama, piše Zenicablog.

Naime, na društvenim mrežama i grupi koja okuplja zaljubljenike u motocikle u regionu, objavljen je video, uz zahvalnost pošiljaocu za kojeg je i laiku jednostavno utvrditi da se istovremeno radi i o autoru videa, odnosno osobi koja je upravljala motociklom.

Video je objavljen u junu, ali je naknadno utvrđeno da je nastao sredinom aprila. Snimljen je na potezu od Kružnog toga u Perinom hanu, kod izlaza na Auto-put A1 Zenica Jug – Sarajevo, da bi motociklista nastavio pored benzinske pumpe ka Lašvi.

Na samom početku pretiče putnički automobil, a potom i kamion na "duploj punoj" liniji, a kod vidljivih saobraćajnih znakova ograničenja od 60 i 70 km/h, on vozi – 200 kilometara više, odnosno 276 i 278 km/h!

Da bi drama bila još veća, na snimku je vidljivo da kod podvožnjaka ispod autoputa, prekoputa "Fantasy" fabrike, jedan automobil pokušava da se uključi, te je očigledno da ne može primjetiti "bombu" na dva točka i "samoubicu" koji njome upravlja.