24-godišnji mladić preminuo je u mostarskoj bolnici nakon posljedica utapanje na jezeru Mandek pored Livna, dok je drugi mladić životno ugrožen.

Utapanje u BiH: Jedan mladić preminuo u bolnici, drugi životno ugrožen
Foto: SKB Mostar

Dvadeset četverogodišnji mladić preminuo je u mostarskoj bolnici nakon posljedica utapanja na jezeru Mandek pored Livna, dok je drugi mladić, smješten na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar, životno ugrožen.

''U ponedjeljak, 29. jula 2024. godine, uprkos naporima ljekara, preminula je muška osoba A.M. (2000.) na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Pacijent J.M. (2006.) smješten je na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar i životno je ugrožen'', naveli su iz mostarske bolnice za Bljesak.info.

Policijski službenici PP Livno u nedjelju su oko 18.50 sati intervenisali na dojavu da se na jezeru Mandek pored Livna utapaju dvije muške osobe.

Na mjesto događaja izišli su službenici PU Livno i Hitne medicinske pomoći DZ Livno i pružili ljekarsku pomoć osobama, nakon čega su vozilima Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Livno prevezeni u Kantonalnu bolnicu u Livno, gdje im je nastavljeno pružanje ljekarske pomoći.

Nakon toga upućeni su u SKB Mostar na daljnje liječenje.

Kako su ranije naveli iz MUP-a Kantona 10, operativnim radom na terenu službenici PU Livno su utvrdili da se radi o osobama rođenim 2000. i 2006. godine iz Livna.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno, a o svemu je upoznat dežurni kantonalni tužilac u Livnu.