Policija u Sarajevu je objavila identitet muškarca za kojim se traga zbog umiješanosti u ubistvo na Stupu od ponedjeljka.

Uhapšene dvije osobe zbog ubistva migranta u Sarajevu, a za ovom osobom se traga
Foto: MUP KS | Traži se osoba sa fotografije

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju ubistva migranta koje se dogodilo u utorak u popodnevnim satima u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, službenici MUPKS-a istragom su utvrdili da se radi o osobi inicijala Y.N. iz Afganistana.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, danas u kasnim popodnevnim satima na lokalitetu Dariva, područje općine Stari Grad, locirali i stavili pod kontrolu osumnjičene osobe.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo, uhapšeni su 20-godišnji T.M. i 19-godišnji A.M., oba državljani Afganistana, koji su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

"Za trećom osobom koja se dovodi u vezu sa izvršenjem tog krivičnog djela policijski službenici intenzivno tragaju, a radi se o osobi Amir Tuatahe, rođen 2002., također državljanin Afganistana", saopšteno je iz MUP-a KS.

Iz MUP-a su zamolili sve one koji budu imali bilo kakva saznanja o traženoj osobi da se jave na brojeve telefona 122, 033/206-666, 033/207-777 ili najbližoj policijskoj stanici.