U protekla 24 sata u Tuzlanskom kantonu dogodilo se deset saobraćajnih nesreća u kojima su povrijeđene tri osobe.

Povrijeđene tri osobe u deset saobraćajnih nesreća u TK: Mole se vozači da poštuju pravila
Foto: Ilustracija

U tri saobraćajne nesreće koje su se dogodile na području TK u gradovima Tuzla, Gradačac i Lukavac povrijeđene su tri osobe. 

Nesreća u Tuzli dogodila se jučer oko 19 sati u ulici Zvonka Cerića. U navedenoj saobraćajnoj nesreći učestvovala su dva putnička vozila. Žena koja je upravljala jednim od automobila J.H. zadobila je teške tjelesne povrede konstatovane u Klinici za ortopediju UKC Tuzla, te je zadržana na liječenju. 

''O događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, potrebne mjere i radnje na obezbijeđenju mjesta nezgode poduzeli su policijski službenici PS Zapad, dok će dalje radnje, po nalogu tužioca poduzimati policijski službenici PU Tuzla'' - saopštili su iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

U ostalim nesrećama zabilježene su lakše tjelesne povrede i materijalna šteta. Mole se vozači da svoju brzinu prilagode uslovima na cesti i poštuju saobraćajna pravila.

''S obzirom na to da su padavine najavljene u drugom dijelu dana, apelujemo na vozače da voze opreznije i da obavezno drže odstojanje između vozila. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise'', saopšteno je iz BIHAMK-a.