Policijska akcija na području dva kantona u BiH: Uhapšeno pet osoba, pronađena velika količina droge i novca
Foto: Tuzlanski.ba

U akciji je uhapšeno pet osoba, tri iz Bihaća i dvije iz Drvara

Na području Unsko-sanskog kantona i Kantona 10 u toku je policijska akcija “Bure 2” koja se provodi pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Livno.

U akciji je uhapšeno pet osoba, tri iz Bihaća i dvije iz Drvara, javlja N1.

“U toku je akcija, radi se o nastavku operativne akcije Bure 2, to je akcija koja je provođena prošle godine s ciljem razbijanja lanca trgovine drogom. Ove osobe su bile pod posebnim istražnim radnjama. Tokom jučerašnjeg dana su započete aktivnosti kojom prilikom je lišeno slobode pet lica. Dva s područja Kantona 10, a tri s područja Unsko-sanskog kantona. Tom prilikom je oduzeta veća količna narkotičkih sredstava, najvećim dijelom canabis sativa, a imamo tu i materiju koja svojim izgledom podsjeća na kokain”, rekli su iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Kako navode, pretresi se vrše na području Bihaća i Drvara.

– Pronađena je i određena količina nelegalnog vatrenog naoružanja. Vojnog i lovačkog. To su dokazi koji će poslužiti u ovom krivičnom djelu, a u pitanju je neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Ne možemo dati više podataka, još su pretersi u toku.

Istaknuli su kako je pored oružja i narkotika pronađena i veća količina novca za koji se sumnja da je pribavljen prodajom narkotika. Policijska akcija je još uvijek u toku.