Tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela preminule, te naredbu za vađenje krvi i urina od osumnjičene osobe

Oglasili se iz Tužilaštva TK: Ubistvo najvjerovatnije počinjeno željeznom šipkom i betonskim blokom
Foto: Radio Gradačac

Nakon ubistva koje se sinoć dogodilo u Gradačcu oglasilo se Tužilaštvo TK, te otkrilo detalje ubistva žene. 

"Uviđaj je sinoc na mjestu događaja u Pozarikama kod Gradačca obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima OKP PU Gradačac i SKP MUP-a TK. M.S. (33)  iz Gradacca koji je uhapšen osumnjicen je da je najvjerovatnije koristeći željeznu šipku i betonski blok nanio povrede u predjelu glave starijoj ženi, H.H (74) iz Gradačca, te je od posljedica povređivanja žena preminula. Tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela preminule, te naredbu za vađenje krvi i urina od osumnjičene osobe", saopštio je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK. 

U toku su sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za događaj.  Nakon kriminalističke obrade MUP će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičenog predati u nadležnost tužilastva na dalje postupanje. 

Vezani članak Novi detalji svirepog ubistva u Gradačcu: Poznat identitet ubijene žene i privedenog muškarca

Riječ je o muškarcu za kojeg policija zna da uživa u narkoticima i koji, također, ima psihičke probleme. Za sada nije poznat motiv ubistva i on se utvrđuje.

Vezani članak Ubijena žena u naselju Požarike u Gradačcu, uhapšen muškarac

Podsjećamo sinoć oko 19:40 sati PS Gradačac prijavljeno je da se čuje vika i galama u naselju Požarike u Gradačcu, a zatim je ponovno prijavljeno da se na istoj lokaciji u neposrednoj blizini osnovne škole Požarike nalazi tijelo ženske osobe bez znakova života.