U naselju Požarike u Gradačcu sinoć je nakon verbalnog sukoba ubijena žena.

Novi detalji svirepog ubistva u Gradačcu: Poznat identitet ubijene žene i privedenog muškarca
Foto: Radio Gradačac | Ubistvo u Gradačcu

U naselju Požarike, kod Gradačca, sinoć je ubijena žena, a osoba koja se sumnjiči za ovaj zločin je uhapšena. Ubistvu je prethodio verbalni sukob ubijene žene i dva muškarca od kojih se jedan sumnjiči za ubistvo zbog čega je i uhapšen.

Iz MUP-a TK otkriveni su novi detalji procedure.

"Stradala žena je identifikovana kao H.H.(1950) iz Požarike, Gradačac. Zbog postojanja osnova sumnji da je počinio krivično djelo iz člana Ubistvo, oduzeta je sloboda osobi M.S. (1991) iz Zelinje, Gradačac. I dalje su u toku istražne radnje po nalogu dežurne tužiteljice. Nakon kriminalističke obrade, M.S. će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat  Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje", saopštili su. 

Vezani članak Ubijena žena u naselju Požarike u Gradačcu, uhapšen muškarac

Riječ je o muškarcu za kojeg policija zna da uživa u narkoticima i koji, također, ima psihičke probleme. Za sada nije poznat motiv ubistva i on se utvrđuje.

Žena je najvjerovatnije usmrćena tupim predmetom, navodno kamenim blokom. 

Vezani članak Za ubistvo žene u Gradačcu osumnjičen muškarac koji je od ranije poznat policiji

Podsjećamo sinoć oko 19:40 sati PS Gradačac prijavljeno je da se čuje vika i galama u naselju Požarike u Gradačcu, a zatim je ponovno prijavljeno da se na istoj lokaciji u neposrednoj blizini osnovne škole Požarike nalazi tijelo ženske osobe bez znakova života.