Foto: Tuzlanski.ba

Danas je u centru grada muškarac inicijala N.T. fizički napao policijske službenike Policijske uprave Bijeljina, saznaje portal InfoBijeljina.

"Osoba je u 9.15 sati u Ulici Meše Selimovića napala tri policajca tako što ih je poprskala suzavcem te ih fizički napala. Dva policajca su zadobila tjelesne povrede", rekli su kratko za portal InfoBijeljina u Policijskoj upravi Bijeljina.

Napadač je lišen slobode i prema istom se preduzimaju zakonom predviđene mjere i radnje.

U toku je kriminalistička obrada.

Iz Policijske uprave Bijeljina najoštrije osuđuju ovakvo ponašanje građana prema pripadnicima policije Republike Srpske, koji su 24 časa na usluzi građanima.

Napadi na policijske službenike evidentirani su u 15 slučajeva prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, u osam slučajeva prilikom lišenja slobode, u četiri prilikom regulisanja saobraćaja i 13 napada je bilo u ostalim slučajevima.

Po podacima MUP RS-a, najčešće mjesto napada na policijske službenike bili su trgovi i ulice (u 17,5 posto slučajeva). Prema starosnoj strukturi, najbrojniji napadači su osobe starosti više od 30 godina (51,3 posto). Među napadačima su evidentirana i dva starija maloljetnika.

Istovremeno, policijski službenici u RS-u su u 2016. godini u 8.909 slučaja upotrijebili silu, dok je u 2015. sila upotrebljena u 5.595 slučajeva. (N1)