Urnebesno: Policajac objašnjava migrantima šta će se desiti ako narod izgubi strpljenje
Foto: Tuzlanski.ba

Unsko-sanski kanton najviše je pogođen migrantskom krizom.

Vlasti u Krajini i građani su na izmaku strpljenja. Proteklih dana službenici policije Velike Kladuše vršili su pregled autobusa kako bi spriječili prijevoznike da dovode migrante u Krajinu.

U ovome su podršku im pružili i građani koji su kazali kako će ako treba i čitavu noć patrolirati da bi spriječili dolazak migranata.

Na društvenim mrežama objavljen je urnebesan video komunikacije službenika policije s migrantima koji na zanimljiv način pokušava ostvariti komunikaciju i objasniti im trenutnu situaciju šta će se desiti migrantima ukoliko nastave praviti probleme.

[adinserter block="11"]

Pokušao im je objasniti da im u tom slučaju ni policija neće moći pomoći.

Očigledno da policajac ne poznaje baš najbolje engleski jezik, međutim trudio se uz kombinaciju njega, bosanskog, ali i arapskog objasniti migrantima šta će se desiti ukoliko građani izgube strpljenje.

"Ako dođe masa, biće džihad…prvo nas police, Bosnian people, trrr, puška tandžara, trrrr. Dženaza, odmah merhum ja, meni, tebi, njemu. Kamp Miral, Bira, Lipa zapaliti, vatra", objašnjava policajac i pita drugog policajca kako se na engleskom kaže vatra pa nastavlja: "Fire, bum, Bosnian people".