Foto: Tuzlanski.ba

U većem dijelu BiH saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu pa vozače pozivamo na pojačan oprez i vožnju prilagođenu uslovima na putu. Posebnu pažnju skrećemo na dionice koje prolaze kroz usjeke, a na kojima je povećana opasnost od odrona kamenja ili zemlje na kolovoz.

Saobraćanje po klizavom kolovozu predstavlja veliku opasnost za sve učesnike u saobraćaju a naročito za sve one koji striktno ne poštuju saobraćajne znakove i ograničenje brzine na putnim pravcima. U prilogu su fotografije koje su zabilježene danas oko 17:00 sati u Živinicama u blizini TC Omega i na planinskom prevoju Karaula oko 18:00 sati.

zivinice-prevrtanje-automobilTrenutno nemamo više informacija o eventualnom broju povrijeđenih osoba ali ovim putem apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni za volanom. (Tuzlanski.ba)

Podsjećamo, kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS!

automobil-prevrnut-putevi22