Foto: Tuzlanski.ba

Jusuf Nurkić, bh. reprezentativac se iz Cedevite lansirao u NBA ligu, danas nastupa za Denver Nuggetse, a nakon naporne sezone vrijeme provodi u Živinicama i Tuzli. 

Obzirom da je bh. košarkaš dominantan pod koševima isti recept je prenio i na ulicu, a njegov parkirani terenac u centru Tuzle privlači pažnju prolaznika.

Jusuf Nurkić - "NURK", kako je i ispisan nadimak velikim slovima na automobilu američkih tablica, parkirao je svog ljubimca u ulici Kazan Mahala dok je vrijeme provodio u obližnjoj caffe-pizzeriji u društvu prijatelja.

Veličinu automobila najbolje ilustruje betonska polukugla koja predstavlja velike probleme vozačima prilikom parkiranja, dok za njegovog gorostasa na četiri točka ista predstavlja mali neprimjetni detalj.

Obzirom da je i u centru Tuzle, Nurkićev terenac nepropisno parkiran očigledno mu je to loša navika jer je nedavno boravio i u Zagrebu gdje su kolege fotoreporteri Cropixa zabilježili trenutak nepropisnog parkiranja bh. reprezentativca, ali je "NURK" tada prošao nekaženjeno. (Tuzlanski.ba)

nurkic-automobil