Foto: Tuzlanski.ba

Na ulicama Tuzle dominira kombinacija žute i plave, boja nacionalne zastave Bosne i Hercegovine koja će večerašnjim susretom protiv Argentine na poznatoj Marakani debitirati na svjetskim fudbalskim prvenstvima, piše Anadolu Agency (AA).

Tuzlanske mališane zahvatila fudbalska groznica: Prve radosti uz "zmajeve"Fudbalska groznica u Tuzli zahvatila je građane svih uzrasta, a posebnu pažnju privlače mališani u dresovima zvijezda bh. nacionalnog tima, Edina Džeke, Emira Spahića, Miralema Pjanića…Svoje prve radosti tuzlanski mališani proživljavaju uz “zmajeve”, dok oni nešto stariji svjesni snage protivnika nadaju se barem neriješenom rezultatu u ogledu sa “Gaučosima”.

navijacka-groznica-tuzla-bih-navijaciPrvi sudijski zvižduk na stadionu Maracana i Rio de Janeiru će označiti i ostvarenje sna bh. fudbalerima i navijačima koji su konačno dočekali nastup bh. selekcije na velikom takmičenju.

Fudbalska groznica trese zemlju još od oktobarske utakmice u Kaunasu kada je izboren plasman na SP, a večeras u ponoć će dosegnuti maksimum. Izabranici selektora Safeta Sušića će se pokušati suprotstaviti favorizovanim Argentincima koje predvode svjetske zvijezde Lionel Messi i Sergio Aguero. (Video:Tuzlanski.ba/Izvor/Foto: Anadolija)