Foto: Tuzlanski.ba

Kako bi nošenje visokih potpetica bilo što ugodnije i bezbolnije, preporučuju se vježbe istezanja Ahilove tetive i listova prije i poslije nošenja potpetica jer često nošenje izaziva skraćivanje Ahilove tetive. 

Postoji mnogo vježbica koje djevojke rade kući kako bi izbjegle padanje u štiklama, kako bi uvježbale uspravan hod ili izbjegle bol u leđima. Sve navedeno važi za slučajeve prilikom izlaska, međutim kada je vrijeme za povratak kući, naročito nakon burnije noći, sva pravila padaju u vodu i tada udobnost postaje najvažnija stvar.

Nesvakidašnji prizor zabilježen je sinoć na skveru u Tuzli oko 19:00 sati, dvije djevojke više nisu mogle izdržati u visokim i neudobnim štiklama pa su put nastavile bosonoge. Djevojke su na ovaj način sebi olakšale pješačenje a kako navodi čitateljka portala Tuzlanski.ba, uspjele su i nasmijati prolaznike koji su im dolazili u susret.

Nerijetko, kontroverzna američka pjevačica Lady Gaga izaziva pažnju upravo činjenicom da se ne ustručava pred obožavateljima i novinarima izuvati iz neudobne obuće i hodati bosa, a uz to često raščupana i namazana kredom. Ipak, na balkanu ovakvi prizori još uvijek privlače pažnju slučajnih prolaznika. (Tuzlanski.ba)

stikle-hod-bosonoge